Vi støtter sårbare grupper i samfundet

FØDEVARESUNDHED

I en verden, hvor mange kæmper med fejlernæring, sundhedsmæssige udfordringer og overvægt, vil vi tage et ansvar og være med til at gøre en forskel. Det gør vi ved at tilbyde et sortiment med masser af grønt og ved at fortælle, at kartofler ikke er så dårlig en spise, som mange fejlagtigt har troet. Vi gør det også ved at inspirere vores kunder og forbrugere til at sammensætte indbydende og sunde måltider. Og vi gør det ved at udvikle flere og flere sundere produkter med bl.a. nøglehulsmærket.

Gennem vores støtte til Julemærkehjemmene bidrager vi til sunde madvaner hos børn i Danmark, og i vores markedsføring viser vi ansvarlige portionsstørrelser, der ikke opfordrer til overspisning. De senere år har vi desuden bakket aktivt op om Fødevarestyrelsens arbejde for nye, tidssvarende kostråd og deres kampagne for samme i starten af 2021.

Vi vil fortsat arbejde på at udbrede viden om ernæring og sund livsstil gennem forskning, samarbejde og kommunikation. Vores mål er at bidrage til en verden, hvor alle har adgang til sund og nærende mad, og hvor sundhedsfremmende initiativer er en integreret del af vores virksomhedsstrategi.

 

Hvad er FødevareBanken?

Fødevarebanken er en afgørende organisation, der adresserer fødevarespild og sultproblemer på en effektiv måde. Her er tre af deres mest fremtrædende kendetegn:

  • Reduktion af fødevarespild: Fødevarebanken arbejder aktivt på at reducere fødevarespild ved at indsamle overskudsfødevarer fra producenter, supermarkeder og restauranter, som ellers ville være blevet smidt ud. Denne indsats hjælper med at maksimere ressourceudnyttelsen og mindsker belastningen på miljøet.
  • Bekæmpelse af sult: Ved at distribuere de indsamlede fødevarer til velgørenhedsorganisationer og sociale institutioner hjælper Fødevarebanken med at bekæmpe sult blandt sårbare grupper i samfundet. Deres arbejde sikrer, at de, der mangler mad, får adgang til ernæringsrig og sund kost.
  • Partnerskaber og samarbejde: Fødevarebanken opbygger og opretholder vigtige partnerskaber med virksomheder, frivillige organisationer og offentlige institutioner for at øge deres indsamling og distributionskapacitet. Deres evne til at samarbejde på tværs af sektorer styrker deres indflydelse og muliggør en mere omfattende indsats mod fødevarespild og sult.

”FødevareBanken kører ud med overskudsfødevarer til ca. 365 modtagersteder for udsatte og sårbare mennesker over hele landet fem dage om ugen”, fortæller direktør i Fødevarebanken, Lea Gry von Cotta – Schønberg.

”Vi har ca. 250 fødevaredonorer, og vores samarbejde med Flensted har eksisteret i ca. 5 år, og er utrolig værdsat hos os, fordi der er en løbende og god dialog både på drifts- og ledelsesniveau, og bærer præg af venlighed, professionalitet og ordentlighed. Samarbejdets stabilitet er unikt og værdifuldt for de mennesker, der modtager maden, da vi i så lang tid løbende har kunnet regne med leverancerne fra Flensted.

Og fordi Flensteds varer har en enorm høj kvalitet og bidrager til sunde, varierede måltider for brugerne ude på bostederne, varmestuerne og krisecentrene. De mange kartofler mætter, og det er en unik værdi i øjeblikket, hvor fødevarekrisen jo har påvirket mange særligt udsatte menneskers muligheder for at sik- re frugt og grønt i deres måltider.

Varerne er altid friske og nemme at håndtere for os, og vores mange frivillige og vi glæder os løbende over den store forskel Flensteds varer gør for de her mennesker.”