Ingredienser
-
Mos
- 2 kg Danika Kartofler til mos (010089)
- 1 kg Knoldselleri i strimler
- Salt, friskkværnet peber
-
100 g Smør
Bacon topping
- 250 g Løg i skiver
- 500 g Bacon i tern
- 1 kg Grøntsags Brunoise
- 250 g Æbler i tern
- ½ Bdt. friske timiankviste
- Salt, friskkværnet peber
Tilberedning
Mos:
Kog kartofler og selleri i usaltet vand.
Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos det hele groft og smag til med salt, peber og smør.
Hold mosen varm.
Bacontopping:
Steg løg og bacon ved middel til jævn varme til baconen er sprød.
Hæld fedtet fra, tilsæt brunoise og steg endnu nogle minutter.
Kom æble samt timian ved, steg 1-2 min. og smag til med salt og peber.
Kom det hen over mosen og servér straks.