Fish & chips med ærtecreme
En rigtig klassiker som altid smager forrygende

Indkøb
- 1 pose Flensted Rustikke Kartoffelfritter (92432)
- 450 g torskefilet eller anden lys fast fisk
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Ca. 1 dl iskoldt vand
- Olie til stegning
- 600 g fine ærter
- 1 håndfuld mynteblade
- 75 g Flensted Økologisk Mayonnaise
- Citronsaft
- Salt, peber
Opskrift
Tilbered kartoflerne som anvist på emballagen.
Skær de største fileter i lidt mindre stykker og krydr fisken med salt og peber.
Pisk mel, bagepulver og vand sammen til en tyk dej.
Dyp fileterne i dejen og kom dem i en gryde med rygende varm olie, 3-4 af gangen.
Steg fisken til dejen er gylden.
Læg fisken på et stykke fedtsugende papir.
Findel de optøede ærter i en foodprocessor eller multihakker sammen med mynteblade.
Rør ærterne sammen med mayonnaise og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Servér fisken rygende varm med ærtecreme og chips.
Opskrift
Tilbered kartoflerne som anvist på emballagen.
Skær de største fileter i lidt mindre stykker og krydr fisken med salt og peber.
Pisk mel, bagepulver og vand sammen til en tyk dej.
Dyp fileterne i dejen og kom dem i en gryde med rygende varm olie, 3-4 af gangen.
Steg fisken til dejen er gylden.
Læg fisken på et stykke fedtsugende papir.
Findel de optøede ærter i en foodprocessor eller multihakker sammen med mynteblade.
Rør ærterne sammen med mayonnaise og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Servér fisken rygende varm med ærtecreme og chips.