Ingredienser
- 1¼ dl mælk
- 25 g gær
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 500 g Flensted Kartoffeltern (90053)
- 2 æg
- Ca. 500 g hvedemel
- ½ dl olivenolie
- Ekstra olie til stegning
- Flagesalt
- Tzatziki
- Flensted Tomatsalat (50106)
- Lidt hakket persille
Tilberedning
Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt sukker og salt.
Mos kartoflerne med æg, evt. i en foodprocessor.
Rør kartoffelblandingen i gærvæsken sammen med olivenolie og tilsæt mel lidt af gangen.
Dejen skal være let og elastisk.
Lad den hæve lun 1 time.
Del dejen i 10 lige store kugler og rul dem ovale i 1-2 cm’s tykkelse.
Bag brødene ved middel varme på en pande i lidt olie ca. 6 min. på hver side.
Drys de friskbagte brød med salt og hold dem lune.
Servér med tzatziki og tomatsalat drysset med hakket persille eller lad dem indgå i buffeten.
Tip: Kan også rulles ud til et stort fladt brød, lægges på en gastromormplade, pensles med olie og bages i ved høj varme 8-10 min. og derefter skæres i mindre stykker.