Ingredienser
- 2 kg Flensted Café Gigant (96740)
-
Za’atar kefta
- 1½ kg hakket oksekød
- 3 fed knust hvidløg
- 1 spsk. sød paprika
- 2 spsk. za’atar
- Olie til stegning
-
Bagte grøntsager
- 1,5 kg Flensted Regnbuemix (50136)
- Olivenolie
- 2 spsk. friske timianblade
- 2 fed knust hvidløg
- Salt, peber
-
2 spsk. ristede sesamfrø
Yoghurt
- 500 g græsk yoghurt
- 2 tsk. tahin
- 1 spsk. za’atar
- Salt, peber
- Evt. lidt citronsaft
Tilberedning
Café Gigant:
Tilbered Café Gigant som anvist på emballagen.
Za’atar kefta:
Bland kødet med hvidløg, paprika og za’atar og form til 20 ovale kugler.
Sæt dem på et lille træspyd og læg dem på en stegeplade.
Steg kødet i ovnen ved 225°C i 8-10 min. så det ikke bliver tørt.
Bagte grønsager:
Bland grønsagerne i et ovnfast fad med olivenolie, timian og hvidløg og sørg for, at de ligger jævnt.
Bag grønsager ved 200°C i ca. 20 min., så de er gyldne og møre. Krydr med salt og peber og drys med sesam.
Yoghurt:
Rør yoghurt, tahin og za’atar sammen og smag til med salt, peber og lidt citron. Hæld lidt af dressingen hen over grønsagerne lige inden servering og server resten til.
Servér grønsagerne til kødet sammen med Café Gigant og resten af yoghurten.