Ingredienser
- Flensted kartoffelsalat med grov sennep
- Rødbeder
- Bacon
- Æg, evt vagtelæg
- Dild
- Torsk som tilbehør
Tilberedning
- Skræl og skær rødbeden i helt tynde skiver på mandolinjern. Marinér rå i lidt olie og eddike sammen med helt fint snittet persille. De kan evt. bages eller koges og skæres i den ønskede form og størrelse.
- Kog æg ca. 6 min., og afkøl med det samme (vagtelæg skal have ca. 90 sek.)
- Bag bacon i en forvarmet ovn på 200 grader, indtil det er gyldenbrunt og sprødt (ca. 10-15 min.)
- Tilbehør: Vend torsken i lidt olie, salt og peber og grill ca. 3 min på hver side. Den kan evt. bages i oven ved 175 grader i ca. 10 min. afhængig af tykkelse.
Anretningsforslag
- Vend bacon med kartoffelsalaten.
- Anret i en skål eller fad.
- Halvér æggene, og fordel dem på toppen med det sidste bacon samt bagte og råmarinerede rødbeder.
- Pynt den færdig salat m. dild.
- Servér torsken ved siden af.