Ingredienser
- 700g Flensted flødekartofler (010281)
- 2 æg
- 1 bt. forårsløg
- 6 stykker laks
- 12 asparges
- 1 pose feldsalat
- Smør til stegning af laks
- Salt og peber
- Urtecreme
Tilberedning
Kartoffeltoppe med stegt laks og dampet asparges
Piske æg og forårsløg sammen i en skål og vend flødekartoflerne der i. Fordel kartoffelblandingen i fx. silikone muffins forme, små folie forme eller andre små forme.
Bag kartoffeltoppe i ca. 30 min. ved 175°C varmluftsovn.
Laks
Dup laksestykkerne tørre på et stykke køkkenrulle.
På en varm pande med smør steges laksen af med skindsiden nedad.
Drys med salt og peber.
Efter ca. 7 min. vendes stykkerne på den anden side og steges yderligere et par minutter.
Asparges
Bring en gryde letsaltet vand i kog, og læg forsigtigt de grønne asparges ned i vandet.
Lad dem koge 40-50 sekunder, og tag dem op igen.
Anret på en tallerken med en bund af feldsalat og urtecreme evt. hjemmelavet.
Pynt med små ringe forårsløg